Az évente legfeljebb 5 hazai vállalkozásnak odaítélhető MAMD kitüntetés azon hazai agrárgazdasági szervezetek országos szintű elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak a minőségi munkavégzésnek, az egyenletesen jó minőségű termékek előállításának illetve szolgáltatás nyújtásának.
A Destillata 2009 versenyen elért páratlan sikere után a főzde idén ismét nevezett pálinkáival Közép-Európa legelismertebb párlatversenyére, a Destillata 2011-re. A gyümölcspárlatok világbajnokságának tartott versenyen az Agárdi pálinkák Magyar Nemzet győztes elismerést érdemeltek a rangos nemzetközi zsűritől, ahol Magyarországról 24 versenyző közel 200 tétele küzdött az érmekért.
Az Agárdi Pálinkafőzde az egyes eredmények összesítéseképpen az Év Pálinkafőzdéje díjat nyerte el a VI. HunDeszt Nemzeti Pálinka- és Nemzetközi Párlatversenyen, amelyet a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács rendez a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával.
A jövőre alapításának 10 éves évfordulóját ünneplő főzde a kezdetektől fogva aktív szereplője a hazai és nemzetközi szakmai versenyeknek és ezekről a megmérettetésekről rendre kitűnő eredményekkel tért haza. Nincs ma a pálinkapiacon még egy társaság, aki ilyen hosszú időn keresztül folyamatosan az élen tudott maradni, ez csak folyamatos innovációval és a minőség iránti kompromisszum-mentes tevékenységgel érhető el.
„A szakmai visszajelzések nagyon fontosak, a díjak, elismerések motiválnak, ugyanakkor köteleznek is bennünket. Bízunk benne, hogy elismeréseink fogyasztóinkat is erősítik abban a hitben, hogy kiváló termék mellett teszik le voksukat, amikor az Agárdi Pálinkát választják. A díjak mindannyiunk számára új inspirációt jelentenek az Agárdi Pálinkafőzdében, azonban ezek az eredmények nemcsak a mi kitartó munkánkat ismerik el, hanem a magyar gyümölcstermesztőkét és forgalmazó partnereinkét is, akiknek ezúton szeretnénk köszönetet mondani.
Alapításunk óta azt valljuk, hogy a pálinka minősége a gyümölcsösben dől el, az egyedülálló ökológiai körülmények között termett zamatos magyar gyümölcs ízét a jó pálinkafőző meg tudja őrizni a pálinkájában, de nagyon el tudja rontani, ha nem elég felkészült a feladatra. – mondta Vértes Tibor az Agárdi Pálinkafőzde főzőmestere, ügyvezető igazgatója.