Karácsony közeledtével, mikor is mindenki rohan-szalad valahová vagy valamiért, szeretnénk néhány órára megállítani az időt. Titokban tudjuk, ez nekünk sem lehetséges, bármennyire is szeretnénk, de ez egy különleges vacsora. A hatalmas és hozzáértő szívvel készített boroknak, no meg a lélek melegítőnek szánt pálinkánknak köszönhetően lehet, hogy ez egyszer sikerül.
Segítőnek a szekszárdi barátunkat Heimann Zoltánt kértük meg, aki pálinkamanufaktúránk régi partnere, és séfünk ismerőse is már vagy jó másfél évtizede. A borok, és a hozzá kapcsolódó gondolatok arra késztették séfünket, hogy egy bizonyos húsrészből: a szaftos és zamatos oldalasból készítsen fogásokat a vacsorára. Természetesen egy kis virtuozitással fűszerezve.
A menüsor:
Belépő: Kajszibarack pálinka
A havas cipők lerázása után egy pohár
Idei 2010
’Vidéki gyerek ropija’ házi kenyérrel
Viogner 2009
Füstölt pisztráng karamellizált sörretekkel
Kadarka 2008
Nyúlpaprikás házi tésztával
Merlot 2008
Göngyölt őz oldalas csipkebogyó raguval
Birtokbor 2007
Mangalica oldalas balzsamecetes paprika lekvárral
Vágó pálinka
Érlelt alma pálinka
Barbár 2007
A kakaó házassága az ősemberrel
Cervaes törköly
Frissen készített krémes espresso kávé
Egy csepp a jelenből és a jövőből
Kadarka seprőpárlat 5 éves érlelés, és egy ’fiatalabb’ párlatunk a Heimann pincészet borából
Az esten a Heimann pincészetet és borait Heimann Zoltán borász, az Agárdi Pálinkákat Vértes Tibor főzőmester, az ételeket Majzinger János az Agárdi Pálinka Vendéglő séfje mutatja be.
Asztalfoglalás: Baranyai Gábor 06-30-324-9890 és Gehringer Anett 06-30-690-6570
A vacsora ára: 12.500.- Ft/fő
Ezen a különleges gasztronómiai élményt nyújtó rendezvényünkön a résztvevők létszáma maximum 45 fő